Szifonbaleset

Habpatron becsavaró műanyag izé kütyü

Múlt héten megkaptuk a habszifon hiányzó részét. Szombaton kipróbáltuk. Ezt nem fogjátok elhinni!

Tegnap csavarom be a patront. Hila kimászott a fürdőkádból, hogy megnézze a “nagy” eseményt. Én meg röhögve mondtam neki, hogy vegye fel a bukósisakot a biztonság kedvéért, mert veszélyes lehet a bámészkodókra nézve…

Becsavartam a patront, elkezdett bemenni a nitrogén, aztán hopp, kiugrott!!!! A kezemben maradt a sziszegő patron és még vagy 5 másodpercig lőtte ki magából a gázt, mint egy rakéta. Na én még ilyet nem láttam! Hila totál besokkolt.

Az első gondolatom az volt, hogy ennyi erővel beüthettem volna kalapáccsal is a patront, amikor még hiányzott a becsavaró rész :)

A második, hogy rossz alkatrészt küldtek.

A harmadik a Challenger szerencsétlensége. Rögtön felülkerekedtem az eseményeken és ahogy azt a NASA is teszi, elindultam a forró hideg nyomon, hogy kivizsgáljam mi is történt:

A patron becsavarására szolgáló műanyag menettel átellenes végén, belül egy bemélyedés van, ami arra szolgál, hogy a patron vege oda besüllyed amikor becsavarjuk és ezáltal megakadályozza, hogy az oldalirányban elmozdulhasson. Nézem a kezemben lévő üres de még mindig hideg patront, próbálgatom, de az kicsúszik onnan. Talán mégis rossz alkatrészt adtak? Aztán jobban szemügyre véve a patront látom hogy egy hasadék van rajta. Olyan mintha valaki egy vésővel ketté akarta volna vágni. De legalább egy baromi nagy kalapáccsal ráütött, mert a patron kerek feneke ki van lapulva. Pont ott, ahol a mélyedésbe bele kéne süllyednie.

A következő patron már rendben bement.

Tanulság: Attól, hogy 31 évig nem láttam patronbalesetet, még előfordulhat.

Tanulság2: Ezentúl meg kell vizsgálni a patronok fenekét is, mikor veszünk egy dobozzal, úgy, mint ahogy megvizsgáljuk a tojásokat.

Tanulság3: Bukósisak és védőszemüveg, valamint kesztyű használata kötelező!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *