muweltsara

Ma de. a Kunsthistorisches muzeumban kupalodtam. Nagy ott a fejetlenseg:tele van Judithal, Salomeval es Daviddal! Ezeknel mar csak Jezus van tobb (fene a fejit). Megneztem kb 1000 belsoszerv tarolot az egyiptomiaknal, torzot es vazat (ebbol olyan sok volt, h a polc tetejere fel sem lehetett latni) a gorogolnel, a nemetalfoldi es olaszspanyolfrancia festok a fent mar emlitett temakban valo kepeit. fustolgott a fejem… Persze tok jok is voltak: egyiptomi kovizilo, etruszk vazak, odusszeusz megoli a keroket donbor, romai ekszerek, Abrecht Altdorfer es Durer, Rembrant, van Dyck es Eyk, Brugel es Rubens
aztan bementem a Jugendinfo nevu szines es varazslatos helyre, ahol elmondtak, h hol tudok nemzetkozi diakot csinaltatni es adtak sok szines prospektust
Du. a Haus der Musikba mentem, ahol azt hittem nem hiszek a fulemnek, mert vmi kedvezmenyes ora volt es felaron mentem be! Baromi jo az egesz, konnyu kovetni, jol nez ki es otletes: zeneszerzok, zajok, fulmukodes, tanc, a jovo zeneje… Pl vezenyelhettem a Becsi Filharmonikusoknak..jo volt..csak az egyik bazsevas kifejtette, h szerinte nem ismerem a becsi keringot..dehogynem, egy teremmel korabban tancoltam is ra!
Hazajovet mar le volt zarva az Interkontinental fele minden, mert Präzident Bush onagysaga kommt.

6 thoughts on “muweltsara”

 1. Fleischer vagyok, diszlexias vagyok, külföldön vagyok es nincs minden billentyü, szeleburdi is vagyok, de gyorsan gepelni sajnos nem tudok!

 2. Nagyon elvezem a Saci ‘report’-jait (es a Gabor megjegyzeseit!!)!!!! Neha en sem ertek egyes szavakat, de az egesz az baromi jo!!!! (Pl. mi az a ‘bazsevas’????) Szoval, Saci, csak irogass szorgalmasan, mert mi itt a vegeken nagyon elvezzuk elso (vagy masodik?) kulfoldi elmenyeidet!!!! Es az is jopofa, hogy a fenykepen kb 5 eves vagy, es kozben Durer-rol, Rembrandt-rol es Etruszk vazakrol szamolsz be!!!!

  Az Alex epp korhazban van, de amugy meg fogom mutatni neki, amit irtal, es majd kerdezi: jo eg ez pici lany tudja ki az az Odusszeusz?????? Hi-hi!!! Na igen, egy Fleischer gyerek az ugye ilyen zsenialis!!! Hi-hi!!! :) :)

  Na csak folytasd ezt igy!!!!!

  Es kik ezek a vendeglatok??? Magyarok, osztrakok? Ennyire jol tudsz nemetul???????
  Puszi, Kati

 3. A Hause der Musik nekem is tetszett! Amúgy mennyi időt leszel Bécsben? És mikor jösz Tel Avivba? Holnap lesz itt a “Zene Ünnepe” nevű nagy fesztivál, csak gondoltam, jó ha tudod, hátha erre járnál…

 4. Mi vagyok én, Superman, hogy mindig hívtok, ha baj van (és csak akkor [kivéve Kati, aki máskor is])? Mindenesetre már megcsináltam hogy a vége is látszódjon. Jövőbeli hasonló eseteket elkerülendő engedd meg, hogy pár tippel lássalak el. Ezek nagyobb részének jó hasznát veheted a blogon kívül is….

  Az hogy ékezet nélkül írsz, az béna, de mondjuk megértem, lusta dög vagy mint minden Fleischer… Még ha azt mondhatnád, hogy külföldön vagy, és nincs a helyi gépen magyar ékezet, meg is érteném, de hát németföldön ez a kifogás sem jó a betűk legtöbbjénél Ami azonban már mérhetetlenül idegesítő az a helyesírásod. Ez ügyben kifogásként felhozhatod, hogy Fleischer vagy, és mit akarok én tőled, de még ez sem túl jó indok. Mondhatnád, hogy diszlexiás vagy, és akkor sajnálnálak (én is az vagyok szerintem). De szerintem csak lökött szeleburdi vagy, aki túl gyorsan gépel, és még arra is lusta, hogy elolvassa mit írt, mielött elküldi.

  Ami a szöveged végét illeti, az azért nem jelent meg, mert a “fent mat emlitett” (magyarul: “fent már említett”) kifejezésbe az “i” helyett egy “<” jelet írtál, ami nem szép dolog, mert ez a html-nek van fenntartva. A szövegedet nem javítottam ki, de ha belépsz tudod szerkeszteni, hogy egy kicsit könnyebben olvasható legyen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *