kanalazasara

Az elmult nyolc napban eveztem. Szlovakiaban indultunk Laborc, Latorca (fel es le az Ondovan par km-t) majd a Bodrogal egyutt Magyarorszagra es be a Tiszaba Tokajig. (Igy nyolc nap alatt 4 folyon is vegig mentunk hihihi). A tura jelentosege az, hogy a Laborc felso folyasan nem jottek meg le kenuval, sot a szlovakok nem is nagyon hasznaljak a vizet egy ket lubickolo gyerektol eltekintve.
Julius elsejen indultunk a Keletibol. Homonnaig mentunk, 5 vonattal, 4 atszallassal. Majd gyorsan a vizre is raszalltunk, es lesuvitettunk egeszen Barkoig. Ott van egy csodaszep varrom, amit meg is tekintettunk.
Masnap kalandos napunk volt: volt duzzasztas, zugo, atemelesek, borulas (na nem en!), sebes viz, megfenekles, vizben hajohuzas, ut, amin bokaig allt az iszap (elozo naphoz kepest 60 cm ment vissza a viz), az egyik duzzaszto gatnal szajkosaras, de csaholo es ugralo kutya. Szoval megertettuk miert nem hajozzak ezt a folyot.
Nagyon izgalmas telepuleseken jartunk. Nagymihalyi foutcajan, peldaul hangszorokbol allandoan zene szolt (ezzel kesobb mas falukban is talalkoztunk), de volt bicikli ut es bicikli tarolo is. Jellegzetesen a szocicialista epiteszet remekei uraljak a varoskat, leszamitva ket omladozo, a Monarchiabol itt maradt hazacskat.
Volt falu ahol tankra es -ba lehetett maszni, volt ahol a kozpontban, egy dombon volt a temeto. Deregnyotol delre magyarok elnek ( de ok is roppantmod meglepodtek az idegeneken, s kerdeztek, hogy “nééé má’ kik ezek a bukkancsok?”). Vicces volt, hogy mindig mindenki otthon volt, dolgozo embert nem nagyon lattunk, de minden porta rendes, viragos volt. Nekem a legjobban az utso szlovakiai szallashelyunk, Zemplen falu tetszett. Igazan tuchtig kis falu!
Voltunk Borsiban is, Rakoczi szulohazaban, ahol, fogtam agyugolyot, kardot, Rakoczi bolcsojet es nevettem sokat azerosen nacionalista bacsin, aki valogatott pocskondiakkal illette a magyarok ellensegeit. (nagy arc az a joember, asszem nehez is kikerulni Borsiban jarva, de nem is erdemes!). Aztan a hataron, ahol kulon hatarnytast kellett kernunk (masnaptol van csak szabad hatar Felsobereckinel) pecseteltettem a kezemre, mert utlevelem nem volt. Lejjebb ritka unalmas es lassu a folyo, meg mar ismertem, de aztert kihuztam a maradek napokat es tegnap mar nem beka koncertre aludtam el es nem is madarcsicsergesre ebredtem!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *