wieder-wienersara

Megint a labancoknal kötöttem ki, a forradalom heveben. Flora baratnemmal vagtunk neki a 3 oras buszutnak, majd nyakunkba vettuk Becsorszagot. Elsö utunk az Albertia-ba vezetett, ahol is egy Biedermaier kiallitast neztunk vegig tuzetesen. Na, jo az igazat megvallva a magam reszerol a csodalatos, amde megletosen hasonlatos fali (taj- es portre-) kepektol eltekintettem, mind ennek ellenere akadt latnivalo: rengeteg pompas fotel, szek, ezüst, uveg es porcelanetkeszeletek valamint szobabelsokrol keszult ceruzarajzok kerültek szemelyem ele. 1700-as evek vege es 1835 kozotti butorrok voltak kinn, a biedermaiert kovetö stilusiranyzatokkal (szecesszio, konstruktivizmus…) valo hasonlosaguk alapjan csoportositva. Igazan tanulsagos volt.
Ezek utan megtettuk a szokasos tiszteletkoroket, mint McDonald`s es H&M, majd a Museum Quartier fele vettuk az iranyt. Itt a rengeteg kisgaleria kiallitasa kozul egy zene es videofimeket bemutato helysegbe ugrottunk be, ahol akadt egy-ket igazan szorakoztato mu is a regeteg fulserto es szemborzongato virtualis anyagban.
Majd beblattyogtunk a MoMuk-ba (ismertebb neven Ludwig Museum). Amindek mar az epulete is ropant izgalmas, mert kicsit zavart kelto, mikor az ember egy hazon belul is azt erzi hogy kivul van, na es ez ilyen. Szoval itt Ives Klein (Az IKB-kekszin megakotoja,, harcmuveszetekkel, kekkel, rozsaszinnel es arannyal, valamint a nokkel-festessel foglalkozott a `60as evekben, tovabba a levego-epiteszet remek gondolatanak megalkotoja); Ryan Gander (kortars), Pop-Art muveszek es avantgardok rengeteg alkotarsat neztuk meg.
Ezutan levezeteskeppen beulteunk fagyizni, majd Floratol bucsut vettem a buszallomason, remelem jol erezte magat!
En pedig elgyalogoltam Pannihoz es Ferkohoz, vendeglatoimhoz, akikkel bosegeset vacsiztunk es beszelgettunk a mai napba atnyuloan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *