otthonosära

Reggel bemetroztam es buszoztam a Reichstagig, ahol Flora bicikiet hagytam. Elkepesztö latvany fogadott: a REichstag ket bejaratabol szemmeltarthato, nyilvanvaloan full bekamerazott teran a bicikli taroloban äll 3 Deutsche Bahnos “kölcsönbicikli” es egy roncs. Na ez a Florae: üles megforditva, csengö felig letorve, välto es a ormanyrol a gumi leszaggatva, hätsokerek kiszurva, elso pedig felvetörve. Elkepesztöen gyaszos latvany volt, majdhoygnem hihetetlen. Nemileg kiabrabditott az a teny, hogy meg csak el sem loptak semmit, nyilvän csupän a rongäläs örömere ment ki az egesz..

Ugyhogy setaltam, be Kreutzberg (a kelletenel) delebbi reszebe. Ami nyugodt kedves tipikus bavändolrlo környek, lättam ilyet Becsben, Müncheben es Pärizsban is. Viszont szep ido volt, na meg van arra egy helyes kanälis, es modom nyilt rengeteg bicikliboltba valo betekintesre.

Innen az East Side Galleryhez robogtam, majd tova  a talälkozopntunkhoz, ami a König könyvesbolt elött volt. Itt remek könyvekböl felderitettem, hogy Kreutzberg bejärt resze azert tünt annyira üresnek, mert nem ott kellett volna a nagy streetartäszokat lesni, na de majd holnap.. A boltban meg egy Disneylandnyi izgalom van, ez is nagyon szines, titokzatos es draga is.

Aztan kedvenc Preutzlauerbergi utcank mozijaba tertünk be, ahol egy Bauhaus filmet tekintettünk meg, ami egeszen rendben volt.

Onnan pedig vegigkukkantottunk az este nyolccig nyitvalevö boltkinalaton (es vasaroltunk is picit). MAjd a helyi tömegközlekedes viszontagsagait is atelve megerkeztünk Freidlichsheimba, ahol Anna cimü baratnömmel es neki egy baratnöjevel negyesben töltöttünk el harom orat elenken vegigbeszelgetve.

Szoval ma voltam a 80-as, a 90-es es a 00-s evek alternativnak mondott Berlinjeben is. es jo volt..

One thought on “otthonosära”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *