wienersára, sokadjára

a hétvége 3 napját Ferkóéknál töltöttem Jóbaráttal, hóval és minuszokkal hadakozva.

az odaúton becserkésztük a turult Tatánál, nem volt könnyű, de sikerált, majd átballagtunk a közeli ősemberbarlanghoz. Mindeközben részt vettünk a kőzettani tanösvény gyorstalpalóján, szembetalálkozva  a süttői mészkővel és némi konglomerátummal. Aztán a velem tartó tapasztalt Kutató sieresen felfedezte a közeli ősember-barlangot, ami sajnálatosan híján volt a téliesítésnek (cápafogak gyanánt rémítgettek a jégcsapok a nappaliban és a konyhában is).  Majd átvágtunk a rengetegen,  szembe haladva a Nagycsizmással a Kutyájával és a macskatalpon közlekedő Társsal, azzal a reményben, hogyha nyomukban (szemben) járunk elkerülhető az ijesztő találkozás. Szerencsésen megérkeztünk a kilátóhoz, ahol kiláttunk a csodálatos Tatabánya ipari berendezkedésére. Majd magunkmögött hagytuk a Sohaelnemkészült Hóember hűlt helyét.

aztán huss: Bécs alternatív túristalátványosságok megtekitése a Szétszórtésfeledékeny Idegenvezetővel: Wipplingerstr. – Tiefe Graben, Ruprecht kirche, pékmérték a Dómon, a szöcskeként pihegő tetőbeépítés nameg a Beggemonozó tehén.  Később ehhez társult egy kevés Bécs építészetéből.

a múzeumi kalandokon túl (MUMOK Gender Check, MAK potyára,de olcsón, Annie Leibovitz és az Impresszionisták) találtunk jó könyvesboltokat, feltérképeztük majd nagyívben elkerültük a karácsonyi vásárokat és a nappali fénymennyiségben úszó vásárlóutcákat, kerestünk barátságos beülősöket is. Be is mentünk volna kettőbe, az egyik egy alvilági melegbár volt a másik pedig egy drogosok szociális ellátóhelye.

nem vettünk semmit,  nem csináltunk fotót, mégis jó volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *