parizs

Egy hónapja lehetősége nyílt, hogy egy villanásnyi időre visszatérjek Párizsba. Igazságszerint régóta vágytam rá és kifejezetten vonzott az is, hogy ha csak két napig is , de dolgom lesz ott.

Az utazás 13 óra volt. Autóval. Hivításos sofőrrel entünk, ez annyira megnyugatott, hogy aludni is bírtam. Néha persze megálltunk. Szuper érzés volt, hogy a német autópálya pihenőben gond nélkül kérem ki németül a megszokott vajas brezelt reggelire és a francia autópályamegállóban ugyan kicsit kevésbé magabiztosan, de végül erendményesen kérek és kapok croissint kávéval. Otthonos volt minden, holott ne vagyok egy nagy világutazó. Szép volt az autóból végignézni, hogy miben különbözik a német tartományok és a francia megyék teplomépítészete, mezőgazdasági épületei és a táj.

És szuper volt beérni Párizsba, ahol ne akartam az Eiffel toronyhoz rohanni, nem kellett semmit feltétlenül csinálni, csak a szokásosat: bevásárlás, vacsi stb. Ettünk egy kagylósnál, én nem ettem kagylót de a hal is fonom volt. Másnap eg korán keltünk és mentünk a piacra dolgozni, ugyanis az volt a nagy feladat, hogy megfelelő dolgokat vásároljunk (egy fil díszletéhez). Aztán a remek pacozás után egy normandiai világvégi házikóban volta forgatás aminek gyönyörű és esetünkben napos kertjében töltöttük a napot.

Kellemes három nap volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *